mutiaraaleesya.blogspot.com

JOM FOLLOW ME

Saturday, April 17, 2010

SESUATU YANG KITA PERLU TAHU
Somethings that we should know…

> 1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang> bersedih, tetapi dia tidak> menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis> di dalam hatinya.
> > 2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu> menyakiti hatinya,lebih> baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya> semula sebelum kamu> menegur dengan ucapan maaf.
> > 3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci> tentang orang yang paling dia> sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila> hubungan itu putus di> tengah jalan).
> > 4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang> lelaki,lelaki itu akan> sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia> sedang keluar dengan lelaki> lain.
> > 5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung> tajam ke dalam matanya,dia> akan cair seperti coklat!!
> > 6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak> tau macam mana nak> menerima pujian.
> > 7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan> kamu separuh mati, tolak> cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada> satu semangat dalam diri> wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat> keputusan, dia akan> lakukan apa saja.
> > 8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri> darimu selepas kamu tolak> cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu> masih ingin menganggap> dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.
> > 9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka> rasa.Muzik,puisi,lukisan dan> tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi> hati mereka.
> > 10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka> ni lansung tak berguna.
> > 11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood> wanita.
> > 12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam> diam memberikan respon> positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si> gadis akan bersikap acuh> tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik> saja ganggang> diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak> sampai sepuluh minit,semua> rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
> > 13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi> wanita.Jadi jangan senyum> sebarangan.
> > 14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan> dengan> persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan> lebih mendalam.
> > 15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan> setiap kali kamu ajak> keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat> denganmu.
> > 16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia> menghubungimu atau menunggu> panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
> > 17. Jangan sesekali mengagak apa yang> dirasakannya.Tanya dia sendiri!!
> > 18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering> tertanya-tanya> kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
> > 19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling> romantik untuk memikat> hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan> menyelak buku-buku cinta.
> > 20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pe!> rtama yang dicari oleh> wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah> hatinya,kemudian barulah> dirinya sendiri.
> > 21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di> fikirannya tetapi lelaki yang> dicintainya sekarang akan berada di tempat> teristimewa iaitu di hatinya!!
> > 22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan> harinya.
> > 23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia> rasa dan lalui.
> > 24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik> dengan mereka semata-mata> nak tackle kawan mereka yang paling cantik
>> 25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur> dan kebahagiaan tanpa> sebarang kompromi.
> > 26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan> mereka sepenuh hati..
> > 27. Senjata wanita adalah airmata!!
> > 28. Wanita suka jika sesekali orang yang> disayanginya mengadakan surprise> buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan> romantis).Mereka akan rasa> terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai> setulus hati.Dengan i! ni dia> tak akan ragu-ragu terhadapmu.
> > 29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil> berat tentang mereka dan> baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita> pandai-pandailah…
> > 30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana> apa yang dia mahu> hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh> jiwa.

3 comments:

  1. ye..org yg wat stmt ni sure da buat kajian mendalam...

    tpkn..macam mana nk berdepan dgn lelaki yg xkesah pon pompuan menangis...? hahaa... tak jadi senjata da la airmata tu...

    ReplyDelete
  2. izzlin:-tu laki x de perasaan klu x kesah pompuan nangis..heeee

    ReplyDelete

komen

get this

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails